Organisatie-ontwikkeling & training


Workshop ‘Why’

Met ons team van 5 leidinggevenden hadden we de behoefte elkaar beter te leren kennen en een stap te maken in onze samenwerking. Jildou heeft ons een inspirerende workshop gegeven waarin we op zoek zijn gegaan naar onze individuele en gezamenlijke drijfveren. De ‘Why’ van Simon Sinek persoonlijk toegepast, zogezegd. Het gaf ons nieuwe inzichten en vergrootte de verbinding tussen de teamleden. De uitkomsten gaan we toepassen in ons meerjarenplan (gezamenlijke waarden). Jildou is ontzettend goed in het begeleiden van dit proces, met humor, duidelijke aanwijzingen, en zachtheid. Ze is een ster in doorvragen! Ze houdt voeling met de groepsdynamiek en weet een ieder op zijn/ haar gemak te stellen en te betrekken. Kortom: een aanrader voor elk team.

Elisabeth Duijser - Business Unit Manager ProBiblio


Visie ontwikkeling Het Mozaïek Enkhuizen

We hebben in samenwerking met Jildou twee zinvolle dagen gewerkt aan onze visie. Tijdens het intake gesprek werd al snel duidelijk dat Jildou goed kon aansluiten bij onze vraag. Ze heeft kennis van zaken en kan dit op een heldere manier duidelijk maken.

De praktische werkvormen die we vervolgens met het hele team hebben uitgevoerd, zorgden voor betrokken teamleden. Er is gesproken over de eigen waarden van teamleden om vervolgens de waarden van onze school vorm te geven. Vervolgens werden wij uitgedaagd om deze waarden om te zetten in concreet waarneembaar gedrag. Dit helpt om de visie van onze school daadwerkelijk zichtbaar te maken. Uiteindelijk hebben wij aan de hand van onze visie ontwikkeldoelen opgesteld. Hierbij gaven de leerkrachten zelf aan wat zij belangrijk vinden om de komende jaren uit te werken, deze bottum-up benadering past goed bij onze manier van werken. 

Het resultaat is een team dat betrokken, enthousiast en gemotiveerd is om actieplannen uit te voeren vanuit een gezamenlijke visie.

Kim Harder en Maurice de Graaff - directie


Cultuurtraject - Partou Kinderopvang

Jildou Oostenbrug en Maria Asberg van 5d zijn deskundige dames gericht op het bereiken van concrete resultaten, waarbij plezier niet mag ontbreken. Betrokken en prettige gesprekspartners, die proactief meedenken. Ze hebben een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling en uitvoering van een cultuurprogramma voor Partou kinderopvang. In nauwe samenwerking is een programma tot stand gekomen, dat enthousiast is ontvangen in alle lagen van de organisatie, bij 3800 medewerkers. Het succes is mede gebaseerd op de juiste mix van inhoud, persoonlijke aandacht, interactie en plezier. Daarbij werden concrete tools aangeboden om de merkwaarden verder in de organisatie te verankeren.

De trainers van 5d hebben de managementtrainingen verzorgd en een aantal workshops voor medewerkers begeleid. Teamcoaching en persoonlijk leiderschap, vormden daarbij de onderliggende thema’s.

Diana Philippi - Manager Communicatie Partou


Trainingen - Stichting Spaarnesant

Jildou geeft sinds twee jaar cursussen in de Spaarnesant Academie, scholing voor leerkrachten van basisscholen. Onderwerpen zijn Gesprekken met ouders en professionele identiteit ("Dansen in de regen").

Jildou wordt enorm gewaardeerd door onze deelnemers. Men vindt haar 'warm, integer, enthousiast en kundig'. Voor mij als initiatiefnemer van de cursussen is Jildou bereid diepgaand te kijken naar wat onze doelgroep nodig heeft, we evalueren het resultaat en ontwikkelen van daaruit verder. Jildou is een betrokken trainer die goed past bij de doelgroep van onze organisatie.

Wendy van der Brugge - coördinator Spaarnesant Academie*


Training & intervisie OSG Willem Bleau

Met een scherpe blik, zonder oordeel, een krachtige vraag en een zachte (pure) toon geeft Jildou haar vorm aan (team)begeleiding. Zij weet daarmee mensen in beweging te krijgen en creëert ruimte waarbinnen mensen zich kwetsbaar op durven stellen. Veiligheid staat bij haar voorop.

M. Hoog-Antink, afdelingsleider OSG Willem Blaeu

Jildou heeft op OSG Willem Blaeu gesprekstraining voor docenten en ondersteunend personeel verzorgd. Daarnaast heeft ze voor het docententeam van de taalklas intervisie geleid. Jildou doet dat op een zeer prettige manier. Ze heeft oog voor persoonlijke leerdoelen. De training is als zeer waardevol en leerzaam ervaren, mede omdat het een training op maat was. De feedback van de deelnemers is gebruikt voor een nog passender training tijdens de tweede bijeenkomst. Er zijn nu al weer aanmeldingen voor de vervolgtraining.

Franscisca Grovenstein (afdelingsleider OSG Willem Blaeu) 


Visie ontwikkeling Gideonschool Bovenkarspel

Jildou heeft het team van de Gideonschool uit Bovenkarspel geholpen met het helder krijgen van de missie en visie van de school. De missie en visie die wel impliciet aanwezig waren, zijn daarmee meer expliciet geworden.
Tijdens de voorbereidende gesprekken heeft Jildou alle tijd genomen om met directie en IB alles voor te bereiden, zodat er een volledig op maat gemaakt programma kon worden aangeboden. 

We maken de visie nu ook echt zichtbaar. In de teamkamer hangt nu een tijdlijn in de vorm van een strand, een verwijzing naar de studiedag op Texel. Op dit strand staan strandpalen die elk een zeer concreet doel beschrijven met een begin datum en een (geplande) einddatum. Wij zijn door Jildou goed op weg geholpen met onze schoolontwikkeling. Los van de inhoud is Jildou als mens ook een prettig en warm persoon. Dit maakt het werken met haar erg plezierig!

Marieke Broens en Maurice de Graaf - directie


Training Persoonlijk Leiderschap

Jildou heeft echt oog voor de persoon die voor haar zit en wist mij goed te doorgronden. Ze heeft me nieuwe inzichten gegeven in mezelf en mijn gedrag. Met haar positieve en persoonlijke benadering weet ze je direct op je gemak te stellen. Ze luistert naar je en stemt haar advies en aanpak op de personen in de groep af.

Ze heeft erg veel kennis en kan problemen van verschillende perspectieven aanvliegen. Vol enthousiasme ben ik naar huis gegaan, en direct aan de slag gegaan met de inzichten en tips die ik van haar heb gekregen.

Docent (25 jaar)


Effectieve communicatie - GGD Kennemerland

Jildou zorgt op een veilige en praktijkgerichte manier dat deelnemers zich bewust worden van hun communicatiestijl. De theoretische onderbouwing die zij geeft, biedt handvatten voor mensen om naar zichzelf te leren kijken. Er is bij haar veel ruimte voor het delen van persoonlijke ervaringen, zodat er direct geoefend kan worden met verschillende stijlen.

Mirjam Broerse (coach & adviseur)*


Coaching


De dames zijn zó blij met je! Zo fijn dat je nu onze huiskamercoach bent! Jij en ook wij als werkgever hebben hier een prachtig laagdrempelig aanbod voor onze medewerkers gecreëerd, wat echt als een cadeautje voelt voor ze, en meerwaarde oplevert in werkplezier en balans (her)vinden. Dank voor je oprechte en mooie coaching.

Carla Groen (Personeel & Organisatie, ABC Onderwijsadviseurs)


Jildou heeft mij succesvol gecoacht naar een betere teamleider. De inzichten die ze mij heeft gegeven waren helder en snel toepasbaar waarmee we het team naar een hoger niveau hebben kunnen tillen.

Bastian Baas (Teamleider Business, Motivaction)


Jildou heb ik leren kennen als een bevlogen coach die samen met de coachee op zoek gaat naar de eigen unieke talenten en de coachee helpt in de weg staande belemmeringen te doorbreken. Hierdoor komt de coachee weer in zijn kracht te staan. Door oprechte interesse in mensen en doelgerichte aanpak, wekt ze vertrouwen en worden er samen met de coachee mooie resultaten bereikt.

Coosje van Gelder (senior HR Manager, SAMR) 


Na jarenlang twijfelen over een overstap naar ander werk, besloot ik in de zomer van 2018 dat ik dit eens met een coach zou bespreken. Jildou werd me warm aanbevolen en vanaf het moment dat ik binnenkwam voelde ik de klik.

Jildou heeft me heel concreet advies gegeven en me doen inzien dat de beren op de weg er toch echt door mezelf waren gekomen. Een paar mooie visualisaties van wat er nou echt mis zou kunnen gaan leerden me dat dit waarschijnlijk reuze mee zou vallen en dus had ik na 1 sessie eigenlijk mijn antwoorden. Ik besloot het dus maar gewoon te doen, die verandering die zo eng leek. Dat vertelde ik haar overigens een paar dagen voordat we de tweede sessie zouden hebben. Die heb ik geannuleerd, want het was gewoon niet meer nodig.

Soms raak je na jaren in je comfortzone te zitten gewoonweg lui en geloof je ook niet meer in waarom je dingen goed kunt. Heeft het allemaal wel zin wat ik doe of ; op een dag val ik door de mand en wil niemand meer met me werken. Jildou heeft op een fijne, rustige manier de situatie met me besproken en me in mijn eigen kracht teruggezet. Dat soort termen klonken voor mij altijd minder tastbaar maar nu heb ik het zelf mogen ervaren. Ik werd in mijn kracht teruggezet door haar.

Serieus, de snelste coach ever. Eigenlijk had ik toch terug gewild voor die tweede sessie, gewoon omdat je haar gelijk in je hart sluit.

Valerie - ondernemer


Jildou heeft mij geholpen toen ik voor de tweede keer last kreeg van overspannings klachten. Ik had zelf al een aantal maatregelen getroffen om de werkdruk te verminderen maar was toch teleurgesteld dat ik het eigenlijk weer iets te ver had laten komen. We zijn samen op zoek gegaan naar de redenen waardoor ik dit had laten gebeuren. En daarna hebben we onder andere door rollenspellen geoefend hoe ik op een andere manier met situaties om kan gaan, zodat ik dicht bij mezelf blijf. 

Na de gesprekken heb ik de oefeningen in de praktijk gebracht, vaak direct met goed resultaat. Na een vijftal gesprekken stond ik weer stevig in mijn schoenen. Jildou is een fijn persoon die op een open, enthousiaste en opbouwende manier coacht. De gesprekken zijn vaak erg pittig en soms ook emotioneel en toch kwam ik er altijd met nieuwe energie uit. De gelijkwaardigheid in de gesprekken heeft voor mij een enorme meerwaarde opgeleverd. Het zorgt er voor dat alles bespreekbaar wordt zonder dat er een oordeel aan hangt. Met nieuwsgierigheid kon ik mijn eigen blokkades onderzoeken en omver werpen. 

Ontwerper


Jildou is een ontzettend leuke, intelligente, empathische én scherpzinnige vrouw. In slechts 5 sessies heeft zij mij enorm goed geholpen om helder te krijgen op welke manier ik het heft in eigen handen kan nemen als ik vastloop. In onze gesprekken voelde ze goed aan wat ik nodig had (soms een grap, soms een aai over mijn bol) en wist me op scherpe maar niet veroordelende wijze tot inzichten te brengen over mijn eigen denken en handelen. Na ieder contactmoment kon ik direct weer verder. Erg waardevol en ik ben haar bijzonder dankbaar!

Cultuurcoördinator en docent


Jildou is een sterke, empathische vrouw met een scherpe blik. Ze kan je goed begeleiden tot nieuwe inzichten en het bewandelen van ongebaande paden. Ze houdt je een spiegel voor en is niet bang om -met zachte hand- aan te spreken waar nodig. Dit alles met een stralende lach, passie en humor. Ze heeft me veel gegeven, waar ik 'lang mee kan doen', ook buiten mijn werk.

Docent


Bij Jildou voelde ik me gezien en begrepen, maar ze lokte me tegelijkertijd uit mijn comfort zone. Ze heeft psychologisch inzicht, is scherp en vraagt op cruciale momenten goed door. Zo moét je wel eerlijk naar jezelf en je eigen gedrag kijken. Best confronterend af en toe, maar daarmee kom je wel weer een stap verder.

Communicatieadviseur (40 jaar)


Gesprekken met Jildou helpen je om – voortaan – uit te gaan van je eigen kracht. En om daarin te blijven geloven, wat er ook gebeurt. Ineens zie je kristalhelder wie je nu eigenlijk echt bent. Mijn grootste winst zit ‘m in de herkenning van onbewaakte geluksmomenten, waarin ik tot in m’n tenen voel dat álles klopt. Zomaar, in het hier en nu. Dagelijks. Voor dit alles ben ik Jildou ontzettend dankbaar.

Communicatieadviseur (30 jaar) TNS Kantar


Je bent klaar met je opleiding, je werkt bij een adviesbureau maar je hebt nog steeds geen idee wat je nu precies wilt. Deze besluiteloosheid vrat aan me. Jildou wist in een aantal sessies alle antwoorden op de vragen die ik had uit mezelf te halen. Diep van binnen weet je heel goed hoe het in elkaar steekt, maar dan is er altijd nog die drempel om het ook daadwerkelijk om te zetten in acties. Dit heeft ertoe geleidt dat ik mezelf alleen maar beter ben gaan leren kennen.

Projectmanager (26 jaar)


Ik ben werkzaam als ICT-consultant bij een groot internationaal bedrijf. Dit ben ik eigenlijk direct gaan doen vanuit de schoolbanken. Ik begon mijzelf vragen te stellen: “Moet ik doorleren; zal ik een andere baan nemen; is dit wel goed genoeg?”. Vaak was ik zo gefocust op de toekomst dat het moeilijk was om een stapje terug te doen. Jildou heeft mij in een reeks gesprekken inzicht gegeven waar precies mijn interesses liggen en welke eigenschappen ik leuk en belangrijk vind aan anderen en mezelf. Ik heb mijn sterke eigenschappen en mijn “core” interesses in kaart gebracht en vergeleken met de werkzaamheden en hobby’s die ik dagelijks doe. Hierdoor ben ik me meer gaan focussen op die bezigheden. Dit heeft voor mij zeer positief uitgepakt. Het gezegde ‘Het gras is altijd groener bij de buren’ is voor mij een stuk minder belangrijk geworden en ík leef en geniet meer NU.

ICT Consultant (26 jaar)


Jildou heeft mij met succes geholpen in het mijzelf op een passende en overtuigende manier profileren om zo de stap naar senior te kunnen maken.

Senior Research Consultant


Ik heb bij Jildou veel geleerd op verschillende vlakken. Ik heb bijvoorbeeld inzicht gekregen in mijn eigen communicatie en dat van anderen. Jildou’s sterke kant is haar vermogen om iemand’s ongestructureerde gedachten te duiden met theorie waardoor je beter inzicht krijgt in je eigen communicatief handelen. Ik heb ook veel geleerd wat betreft time-management en dat terwijl we daar maar een keer over hebben gesproken, m.a.w. heel praktisch en efficient. Daarnaast vond ik de samenwerking erg prettig; ze is erg flexibel maar geeft haar eigen grenzen goed aan.
Jildou kan ook erg goed complimenten geven. De complimenten komen welgemeend over. Dat was voor mij heel belangrijk omdat ik het moeilijk vind om complimenten te accepteren. Het is te veel en te persoonlijk om in te gaan op de details maar ik kan echt zeggen dat ik anders in het leven sta door deze coaching.

Leerkracht (36 jaar) 


Ik heb de gesprekken met jou als zeer prettig en leerzaam ervaren. Ik heb handreikingen en inzichten gekregen waar ik mee verder kan in mijn eigen ontwikkeling. Door de inzichten neem ik mezelf serieuzer en laat beter zien wie ik ben en wat ik wel en niet wil. Dat heeft tot resultaat dat mensen met andere ogen naar mij kijken en er van alles nieuws op mijn pad komt. Ik ben gevraagd voor een nieuwe functie! Mijn nieuwe afdelingshoofd weet ook dat ik gecoacht ben en zei daarop dat het dan waarschijnlijk een gevolg is van de coaching dat ik mezelf in the picture heb gezet… Goed om te horen toch? Bedankt voor je hulp Jildou!

Beleidsmedewerker gemeente (38 jaar)


Workshops


Jouw workshop Personal Branding is erg waardevol en onderscheidend. Je laat de cursisten aan de hand van een duidelijk stappenplan zien wat hun kwaliteiten zijn. Je bent een heel open, betrokken en sprankelende vrouw en dat maakt de workshop bijzonder.

Je voelt meteen goed aan wat iemand zijn kwaliteiten zijn en waar de cursist specifiek, maar ook de hele groep, behoefte aan heeft. Wat ik helemaal bijzonder vond is dat je mij hebt laten inzien dat een aantal eigenschappen die ik als negatief ervoer juist positief zijn en dat dit mij onderscheidend maakt. Dat de workshop voor een groot deel bestaat uit interactie met de andere cursisten geeft echt een meerwaarde. We waren met een hele leuke groep dames met allemaal een andere achtergrond en toch voelde het meteen goed. We hielpen elkaar ook echt met tips. De inhoud van de workshop en jouw persoonlijke aandacht met extra tips heeft mij een boost gegeven om verder te werken aan de personal branding van mijn bedrijf. Bedankt Jildou!

Lieselotte Boogaard - eigenaar LotsOfWear


Ik vind het zo gaaf dat je de juiste setting weet neer te zetten. Een veilige en creatieve omgeving waar we aan een ambitieus programma hebben gewerkt. Voor mij ben je een inspirator! Door een workshop te volgen worden de dingen die je eigenlijk al weet, bevestigd en heb je heel veel nieuwe energie om daar mee aan de slag te gaan! Dank hiervoor.

Projectmanager