Coaching


De dames zijn zó blij met je! Zo fijn dat je nu onze huiskamercoach bent! Jij en ook wij als werkgever hebben hier een prachtig laagdrempelig aanbod voor onze medewerkers gecreëerd, wat echt als een cadeautje voelt voor ze, en meerwaarde oplevert in werkplezier en balans (her)vinden. Dank voor je oprechte en mooie coaching.

Carla Groen (Personeel & Organisatie, ABC Onderwijsadviseurs)


Jildou heeft mij succesvol gecoacht naar een betere teamleider. De inzichten die ze mij heeft gegeven waren helder en snel toepasbaar waarmee we het team naar een hoger niveau hebben kunnen tillen.

Bastian Baas (Teamleider Business, Motivaction)


Jildou heb ik leren kennen als een bevlogen coach die samen met de coachee op zoek gaat naar de eigen unieke talenten en de coachee helpt in de weg staande belemmeringen te doorbreken. Hierdoor komt de coachee weer in zijn kracht te staan. Door oprechte interesse in mensen en doelgerichte aanpak, wekt ze vertrouwen en worden er samen met de coachee mooie resultaten bereikt.

Coosje van Gelder (senior HR Manager, SAMR) 


Voor mijn werk als docent moet ik een keer per jaar mondelingen afnemen. Die vielen mij altijd best wel zwaar en ik besloot dat het roer om moest. De vraag was alleen hoe ik dat moest doen. Jildou had bij ons op school al verschillende trainingen gegeven en toen ik hoorde dat ze ook coachingsgesprekken deed, wist ik meteen dat ik haar hulp wilde inschakelen. Jildou zorgt er namelijk voor dat je je meteen op je gemak voelt en geeft je het gevoel dat je alles met haar kunt bespreken. Daarnaast geeft zij concrete oefeningen en informatie mee om direct te kunnen toepassen. Daardoor heb je al heel snel het gevoel dat je groeit en dat het probleem echt aangepakt en opgelost kan worden. Bij mij is dit ook gelukt: door de gesprekken die ik met Jildou gevoerd heb en de oefeningen en inzichten die zij mij gegeven heeft, zijn de mondelingen dit jaar een stuk relaxter verlopen. Daar heb ik de rest van mijn leven nog plezier van en daarom kan ik de coaching van Jildou ook aan iedereen aanraden.

Elianne, docent Nederlands


Na jarenlang twijfelen over een overstap naar ander werk, besloot ik in de zomer van 2018 dat ik dit eens met een coach zou bespreken. Jildou werd me warm aanbevolen en vanaf het moment dat ik binnenkwam voelde ik de klik.

Jildou heeft me heel concreet advies gegeven en me doen inzien dat de beren op de weg er toch echt door mezelf waren gekomen. Een paar mooie visualisaties van wat er nou echt mis zou kunnen gaan leerden me dat dit waarschijnlijk reuze mee zou vallen en dus had ik na 1 sessie eigenlijk mijn antwoorden. Ik besloot het dus maar gewoon te doen, die verandering die zo eng leek. Dat vertelde ik haar overigens een paar dagen voordat we de tweede sessie zouden hebben. Die heb ik geannuleerd, want het was gewoon niet meer nodig.

Soms raak je na jaren in je comfortzone te zitten gewoonweg lui en geloof je ook niet meer in waarom je dingen goed kunt. Heeft het allemaal wel zin wat ik doe of ; op een dag val ik door de mand en wil niemand meer met me werken. Jildou heeft op een fijne, rustige manier de situatie met me besproken en me in mijn eigen kracht teruggezet. Dat soort termen klonken voor mij altijd minder tastbaar maar nu heb ik het zelf mogen ervaren. Ik werd in mijn kracht teruggezet door haar.

Serieus, de snelste coach ever. Eigenlijk had ik toch terug gewild voor die tweede sessie, gewoon omdat je haar gelijk in je hart sluit.

Valerie - ondernemer


Ik heb Jildou leren kennen als spreker over Persoonlijke Effectiviteit. Haar kracht om zichzelf kwetsbaar neer te zetten, en hiermee situaties herkenbaar te maken, gaven mij het vertrouwen om haar als coach te vragen Ze weet altijd direct de vinger op de zere of goede plek te leggen en met een positieve oplossing te komen. Een aanrader op het gebied van werk en prive!

Data analyst


Jildou heeft mij geholpen toen ik voor de tweede keer last kreeg van overspannings klachten. Ik had zelf al een aantal maatregelen getroffen om de werkdruk te verminderen maar was toch teleurgesteld dat ik het eigenlijk weer iets te ver had laten komen. We zijn samen op zoek gegaan naar de redenen waardoor ik dit had laten gebeuren. En daarna hebben we onder andere door rollenspellen geoefend hoe ik op een andere manier met situaties om kan gaan, zodat ik dicht bij mezelf blijf. 

Na de gesprekken heb ik de oefeningen in de praktijk gebracht, vaak direct met goed resultaat. Na een vijftal gesprekken stond ik weer stevig in mijn schoenen. Jildou is een fijn persoon die op een open, enthousiaste en opbouwende manier coacht. De gesprekken zijn vaak erg pittig en soms ook emotioneel en toch kwam ik er altijd met nieuwe energie uit. De gelijkwaardigheid in de gesprekken heeft voor mij een enorme meerwaarde opgeleverd. Het zorgt er voor dat alles bespreekbaar wordt zonder dat er een oordeel aan hangt. Met nieuwsgierigheid kon ik mijn eigen blokkades onderzoeken en omver werpen. 

Ontwerper


Jildou is een ontzettend leuke, intelligente, empathische én scherpzinnige vrouw. In slechts 5 sessies heeft zij mij enorm goed geholpen om helder te krijgen op welke manier ik het heft in eigen handen kan nemen als ik vastloop. In onze gesprekken voelde ze goed aan wat ik nodig had (soms een grap, soms een aai over mijn bol) en wist me op scherpe maar niet veroordelende wijze tot inzichten te brengen over mijn eigen denken en handelen. Na ieder contactmoment kon ik direct weer verder. Erg waardevol en ik ben haar bijzonder dankbaar!

Cultuurcoördinator en docent


Jildou is een sterke, empathische vrouw met een scherpe blik. Ze kan je goed begeleiden tot nieuwe inzichten en het bewandelen van ongebaande paden. Ze houdt je een spiegel voor en is niet bang om -met zachte hand- aan te spreken waar nodig. Dit alles met een stralende lach, passie en humor. Ze heeft me veel gegeven, waar ik 'lang mee kan doen', ook buiten mijn werk.

Docent


Bij Jildou voelde ik me gezien en begrepen, maar ze lokte me tegelijkertijd uit mijn comfort zone. Ze heeft psychologisch inzicht, is scherp en vraagt op cruciale momenten goed door. Zo moét je wel eerlijk naar jezelf en je eigen gedrag kijken. Best confronterend af en toe, maar daarmee kom je wel weer een stap verder.

Communicatieadviseur (40 jaar)


Gesprekken met Jildou helpen je om – voortaan – uit te gaan van je eigen kracht. En om daarin te blijven geloven, wat er ook gebeurt. Ineens zie je kristalhelder wie je nu eigenlijk echt bent. Mijn grootste winst zit ‘m in de herkenning van onbewaakte geluksmomenten, waarin ik tot in m’n tenen voel dat álles klopt. Zomaar, in het hier en nu. Dagelijks. Voor dit alles ben ik Jildou ontzettend dankbaar.

Communicatieadviseur (30 jaar) TNS Kantar


Je bent klaar met je opleiding, je werkt bij een adviesbureau maar je hebt nog steeds geen idee wat je nu precies wilt. Deze besluiteloosheid vrat aan me. Jildou wist in een aantal sessies alle antwoorden op de vragen die ik had uit mezelf te halen. Diep van binnen weet je heel goed hoe het in elkaar steekt, maar dan is er altijd nog die drempel om het ook daadwerkelijk om te zetten in acties. Dit heeft ertoe geleidt dat ik mezelf alleen maar beter ben gaan leren kennen.

Projectmanager (26 jaar)


Ik ben werkzaam als ICT-consultant bij een groot internationaal bedrijf. Dit ben ik eigenlijk direct gaan doen vanuit de schoolbanken. Ik begon mijzelf vragen te stellen: “Moet ik doorleren; zal ik een andere baan nemen; is dit wel goed genoeg?”. Vaak was ik zo gefocust op de toekomst dat het moeilijk was om een stapje terug te doen. Jildou heeft mij in een reeks gesprekken inzicht gegeven waar precies mijn interesses liggen en welke eigenschappen ik leuk en belangrijk vind aan anderen en mezelf. Ik heb mijn sterke eigenschappen en mijn “core” interesses in kaart gebracht en vergeleken met de werkzaamheden en hobby’s die ik dagelijks doe. Hierdoor ben ik me meer gaan focussen op die bezigheden. Dit heeft voor mij zeer positief uitgepakt. Het gezegde ‘Het gras is altijd groener bij de buren’ is voor mij een stuk minder belangrijk geworden en ík leef en geniet meer NU.

ICT Consultant (26 jaar)


Jildou heeft mij met succes geholpen in het mijzelf op een passende en overtuigende manier profileren om zo de stap naar senior te kunnen maken.

Senior Research Consultant


Ik heb bij Jildou veel geleerd op verschillende vlakken. Ik heb bijvoorbeeld inzicht gekregen in mijn eigen communicatie en dat van anderen. Jildou’s sterke kant is haar vermogen om iemand’s ongestructureerde gedachten te duiden met theorie waardoor je beter inzicht krijgt in je eigen communicatief handelen. Ik heb ook veel geleerd wat betreft time-management en dat terwijl we daar maar een keer over hebben gesproken, m.a.w. heel praktisch en efficient. Daarnaast vond ik de samenwerking erg prettig; ze is erg flexibel maar geeft haar eigen grenzen goed aan.
Jildou kan ook erg goed complimenten geven. De complimenten komen welgemeend over. Dat was voor mij heel belangrijk omdat ik het moeilijk vind om complimenten te accepteren. Het is te veel en te persoonlijk om in te gaan op de details maar ik kan echt zeggen dat ik anders in het leven sta door deze coaching.

Leerkracht (36 jaar) 


Ik heb de gesprekken met jou als zeer prettig en leerzaam ervaren. Ik heb handreikingen en inzichten gekregen waar ik mee verder kan in mijn eigen ontwikkeling. Door de inzichten neem ik mezelf serieuzer en laat beter zien wie ik ben en wat ik wel en niet wil. Dat heeft tot resultaat dat mensen met andere ogen naar mij kijken en er van alles nieuws op mijn pad komt. Ik ben gevraagd voor een nieuwe functie! Mijn nieuwe afdelingshoofd weet ook dat ik gecoacht ben en zei daarop dat het dan waarschijnlijk een gevolg is van de coaching dat ik mezelf in the picture heb gezet… Goed om te horen toch? Bedankt voor je hulp Jildou!

Beleidsmedewerker gemeente (38 jaar)


Lees hier meer over mijn werk in organisaties.