Cart 0

Dansen in je vak

 
VogelEindversie.jpg

Coaching & Training

Ik ben Jildou Oostenbrug. Ik begeleid professionals en teams in organisaties die vastlopen en energie verliezen in hun werk. Door terug te gaan naar 'de bedoeling' (wat beweegt je om te doen wat je doet), en van daaruit een krachtige visie te ontwikkelen, ontstaat energie. Energie om eigen regie te nemen. Energie om datgene wat in de weg staat op te ruimen. Met als resultaat vitale mensen, die autonoom, met zelfvertrouwen en geïnspireerd hun vak uitoefenen.

Dansen in je vak

Ik doe dit vanuit de overtuiging dat alles er al is. Je hoeft niets nieuws te creëren om je oorspronkelijke zelf te zijn. Wie zichzelf echt kent kan zijn eigen koers bepalen los van de mening en het waardeoordeel van anderen. Dan ben je zó op je gemak met jezelf en je omgeving, dat je kan dansen in je vak.

Werken vanuit de bedoeling

  • Coaching

  • Professionele Identiteit

  • Energiemanagement

  • Talent ontwikkeling

  • Persoonlijk leiderschap

Organiseren vanuit de bedoeling

  • Visie- en identiteitsontwikkeling

  • Teamontwikkeling

  • Professionele cultuur

Mijn bedoeling

WhatsApp Image 2018-12-10 at 12.32.37.jpeg

Alles is er al

Ik werk vanuit de overtuiging dat alles er al is. Je hoeft niets nieuws te creëren om je oorspronkelijke zelf te zijn. Wie zichzelf echt kent kan zijn eigen koers bepalen los van de mening en het waardeoordeel van anderen. Dan ben je zó op je gemak met jezelf en je omgeving, dat je kan dansen in je vak.

Gelukkige mensen = gelukkige klanten

In veel organisaties waarin ik afgelopen jaren mooi werk heb mogen doen, heb ik mensen verstrikt zien raken. Ik heb goede, bevlogen mensen hun motivatie, energie en werkplezier zien verliezen. En daar maak ik mij druk over, want dat is zonde. Niet alleen voor de mensen in organisaties, maar ook voor de klanten van organisaties. 

De professional die zich beklemd voelt in een organisatie, kan zijn focus en het toevoegen van waarde verliezen. De professional die zichzelf verliest kan niet meer effectief samenwerken. Het probleem wat dan ontstaat is dat organisaties  niet meer goed aansluiten op wat hun klanten nodig hebben. Maar ook dat de professional zijn motivatie verliest. Als je (veelal onbewust) dingen doet die ingaan tegen je waarden of gezonde verstand, wordt het lastig geïnspireerd te blijven werken. De beschikbare energie voor de organisatie neemt daardoor af.  

Terug naar de bedoeling - dansen in je vak

Ik denk dat het anders moet en kan. Met respect voor wat er al is, en het aanwakkeren van verlangen voor wat er zou kunnen zijn. Door onszelf steeds weer de vraag te stellen wat ook alweer precies de bedoeling is van wat we doen. Met het doel: gelukkige mensen in gelukkige organisaties. Organisaties waar de relatie tussen klant en professional centraal staat. Organisaties waarin mensen zich vrij kunnen bewegen in het uitoefenen van hun vak.

Geluk groeit wanneer mensen zichzelf echt goed leren kennen, de regie over hun werk vergroten en meer zelf kunnen beslissen wat de best aanpak is.

Jaartraining

DANSEN IN JE VAK_FINAL.jpeg