Jaartraining Dansen in je vak

Vergroot je regie, energie en veerkracht

 

Eindelijk glashelder zien wat je in huis hebt en hoe je regie pakt in je werk en leven. In 6 dagen verspreid over 6 maanden in een groep van maximaal 12. Daartussen oefen je volop met de inzichten en tools die je krijgt aangereikt.

In de huidige samenleving kun je flink onder druk komen te staan als professional die zijn/haar vak goed wil uitoefenen. Druk om goed te (blijven) presteren. Druk om te voldoen aan verwachtingen van collega’s, leidinggevenden of klanten. Hoe blijf je dan veerkrachtig, energiek én bij jezelf?

Want er zijn van die momenten dat het gewoon even minder gaat. Je loopt vast, valt in herhaling of raakt (steeds sneller) uit evenwicht. Of je ervaart gebrek aan motivatie en verliest energie. Misschien vraag je je wel eens af wat de zin van je werk is? En weet je niet zo goed waar te beginnen.

Werkelijk succes hebben in je werk heeft te maken met jezelf kennen en eigenaarschap nemen over je eigen professionele ontwikkeling. Zelf aan het roer gaan staan. Zodat je goed bent in je vak en dit met overtuiging kunt uitoefenen. En succes in je werk kan prima samengaan met plezier. Het een hoeft niet ten koste van het ander te gaan. Het gaat er in feite om dat je jezelf mee kan nemen naar je werk en jezelf daar laat zien en je ambities uitspreekt.

Voor wie is deze jaartraining?

Ben je een professional in de zorg, het onderwijs of bedrijfsleven en:

 • loop je vast in je werk en weet je, ondanks dat je al veel hebt geprobeerd, niet zo goed meer hoe je de boel weer in beweging krijgt?

 • heb je het gevoel dat je werkjasje te krap zit; of toe bent aan een volgende stap, en weet je niet goed waar te beginnen?

 • heb je gebrek aan motivatie of energie? Heb je soms het gevoel 'leeg te lopen' op je werk?

 • brengen anderen (klanten, collega’s, etc.) je wel eens uit evenwicht?

 • ben je soms onzeker, twijfel je wel eens aan jezelf? Kan ik dit wel, vinden anderen mij wel goed? En neemt de onzekerheid toe wanneer je een belangrijke prestatie moet leveren?

Deze training is voor alle professionals die hun veerkracht, regie en impact willen vergroten in hun werk. En een volgende stap willen maken in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Persoonlijk leiderschap – krachtige keuzes

De jaartraining ‘Dansen in je vak’ is gericht op jouw persoonlijk leiderschap in je werk. Je verkent hoe je vanuit autonomie regie kunt nemen over je werk en leven. Want hoe lastig een situatie ook lijkt, je hebt altijd een keuze. Deze training gaat over het glashelder zien van die keuze. Waardoor je meer speelruimte ervaart. En dat geeft energie!

Hoe dan?

Je verdiept het inzicht in jezelf, vanuit een ruimer bewustzijn: wat vind je belangrijk, hoe pak je regie en welke energiebronnen kan je daarbij aanboren? Zodat je met meer lichtheid en gemak kunt werken. Ook krijg je inzicht in hoe je jezelf in de weg zit. Wanneer je leiderschap neemt over je werk en leven, sputteren oude patronen vaak nog een beetje tegen. Inzicht hierin geeft je de kans om andere keuzes te maken. Je moet immers eerst herkennen hoe je jezelf dwars zit, voordat je bewust een ander afslag kunt nemen.

Focus op meesterschap

Je kan eindeloos ploeteren in het gedoe en gedonder van de oude patronen, maar daar gaat het uiteindelijk niet om. In deze training onderzoek je wel je oude patronen, maar ligt de focus bewust op het alternatief: je kernkracht, je innerlijke meesterschap. Mijn ervaring is, dat je daar niet een enorm lange reis voor hoeft af te leggen, maar dat deze kern al beschikbaar is. Je moet alleen even de deur weten te vinden. In deze training leer je waar de deur zit en hoe je erdoorheen gaat.

Aanpak van de training - alles uit de kast

In deze jaartraining trek ik al mijn kennis en ervaring uit de kast. We gaan aan de slag met verschillende zienswijzen, en theorieën, zodat je een zo breed mogelijk scala aan inzichten en tools kunt ontwikkelen. Onder meer geïnspireerd op concepten uit de TA (Transactionele Analyse), Zijnsoriëntatie, Voice Dialogue, Energetisch Werk, de TAO en het gedachtengoed van Covey, Brene Brown en Amy Cuddy over eigen regie, kwetsbaarheid, lef en jezelf neerzetten in je werk. Samengebracht in een kwalitatief, down-to-earth, helder en creatief programma.

In de training neem ik de 4 dimensies van energie mee. Vanuit de visie dat alles met elkaar samenhangt. Hiermee breng ik veel afwisseling in de training en is er altijd een insteek die bij jou past.

 • Fysieke veerkracht: de basis op orde brengen qua voeding, slaap en beweging. Zodat je veerkracht vergroot. Een expert komt praten over het verband tussen voeding en energie. En we gaan aan de slag met eenvoudige oefeningen om meer “in je lichaam” te zitten, zodat je fysieke signalen (van bijv. spanning, vermoeidheid, stress) eerder voelt.

 • Mentale helderheid: inzicht krijgen in welke gedachten helpend zijn en welke ondermijnend. Je leert hoe je je gedachten meer kunt sturen en een overlopend hoofd tot rust krijgt.

 • Emotioneel stabiel: omgaan met emoties en gevoelens. Inzicht krijgen in hoe je je emoties kunt begrijpen en uiten, zonder erin te verzuipen. Je leert hoe gedachten, gevoelens en gedrag met elkaar samenhangen en hoe je meer regie krijgt over je gevoelens.

 • Spiritueel geïnspireerd: je leert jezelf nóg beter kennen: wat geeft zin aan jouw werk? Wat is wat jou betreft ‘de bedoeling’ van je werk en leven? Waar wil je je energie in steken? Wat past echt bij jou?

De training is kleinschalig en persoonlijk, met ruimte voor jouw persoonlijke thema’s. Het is een ervaringsgerichte training waarbij je de aangeboden stof direct kan integreren in je eigen werk. Wat duurzame resultaten oplevert.

Jouw resultaat:

 • Je krijgt inzicht in je eigen professionele identiteit: wie ben ik, wat drijft mij, waar sta ik voor en wat is mijn unieke kleur (visie/missie)

 • Je krijgt inzicht in hoe je regie neemt in je werk vanuit bewustzijn, in plaats van je te laten leiden door de waan van de dag, of oude, ingesleten patronen

 • Je leert hoe je ingesleten patronen doorbreekt en gestagneerde energie weer laat stromen

 • Je leert welke energiebronnen er zijn en hoe je hieruit kunt putten

 • Je weet waar je energie van krijgt en waar je het kwijtraakt. Met praktische handvatten (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel) voor regie op je energie.

 • Tools om je eigen zelfvertrouwen, bewegingsvrijheid en autonomie te hervinden in elke situatie.

f.jwwb.nl-public-m-f-j-temp-snryatvtzupjxcxmbqiv-008j90-fullsizeoutput_5d26-1.jpg
IMG_8477-768x1024.jpg
f.jwwb.nl-public-m-f-j-temp-snryatvtzupjxcxmbqiv-d81yrh-fullsizeoutput_5c0e-3.jpg

Training van 6 dagen in een kleine groep

6 – 12 deelnemers

Op een prachtige, rustige locatie in de typisch Hollandse natuur (uitzicht op weilanden en koeien).

Adres: Coachlokaal, Stationsstraat 28 te Abcoude. Met volop gratis parkeerplaats en 10 minuten lopen van station Abcoude.

6 dagen van 9.30 – 16.30 uur

Data:

 • vrijdag 18 oktober 2019

 • vrijdag 15 november 2019

 • vrijdag 6 december 2019

 • vrijdag 10 januari 2020

 • vrijdag 21 februari 2020

 • vrijdag 20 maart 2020

Investering

€ 1.900,- btw vrij

Vroegboek korting: als je boekt voor 6 september 2019 betaal je € 1.700,- btw vrij

Inclusief:

 • (Telefonische) intake

 • Inspirerend materiaal

 • Lezing over voeding & energie door natuurdiëtist Maaike Soetermans

 • Gezonde en energie gevende versnaperingen en goed verzorgde biologische lunch

Meer weten?

Wil je graag meer weten, een intake plannen of vrijblijvend kennismaken? Dan ben je van harte welkom om contact op te nemen.